sobota 19. listopadu 2011

Zowie

Další kiwi slečna stojí teprve na pokraji slávy. Hudební blogy už teď Zowie označují jako futuristickou pop divu pro rok 2011 na základě dosud tří vydaných singlů. Na debutové album se teprve pracuje, předpokládaný datum vydání bude z kraje roku 2012.

Když malá Zoe začala v jedenácti hrát na bubny, dalo se očekávat, že důraz na beaty se přenese i do jejího hudebního vkusu. Po získání diplomu v oboru bubnování a členství v jazzové kapele, se zpěvačka začala zajímat víc o elektroniku a vytvořila si svoje hudebí alter ego - Bionic Pixie a pod tímhle jménem se jí například podařilo vystupovat s Peaches.
K postavě patřily futuristické oblečky se stylu Ziggiho a tenhle koncept přenesla i do své další reinkarnace - Zowie. Pod tímhle jménem už zaujala díky prvnímu singlu s pořádnou produkční hodnotou Broken Machine. Zowiin dravej hlas, hravý samply a chytlavej refrén připomíná cokoliv z We started Nothing od The Ting Tings a to rozhodně není výtka.
Léto 2011 se stalo přelomovým, protože si ji vybrala Katy Perry jako předskokanku pro svoje australské turné. Následuje singl Bite Back, kterej má o dost elektroničtější zvuk a obsahuje úžasnou elektro-smyčku.
Zatím poslední, možná trochu prvoplánově agresivní Smash It, kterýmu se ale nedá upřít hitovost.

Žádné komentáře:

Okomentovat