středa 16. listopadu 2011

Kimbra - Vows (2011)

Jednadvacetiletá indie pop zpěvačka z Hamiltonu letos naprosto ovládla zélandská (a australská) rádia díky "ospalýmu" megahitu Somebody You Used To Know. Ano, singl sice nevyšel na jejím albu, ale spolupráce s australsko-holandským hudebíkem Gotyem byl asi nejlepší tah, jaký si mohla na začátku kariéry představit. Ostatně další tah, který není u novozélandských hudebníků výjimkou je přesídlení do Austrálie, která má samozřejmě větší trh a nabízí lepší šanci prosadit se v zahraničí.

Debutový singl Kimbře vyšel už v roce 2010 a stal se jím lehce jízlivý ženský power-pop Settle Down, ke kterému natočila ještě o trochu jízlivější videoklip. Už tady se ukázalo, že zpěvačka nepůjde cestou kolegyně Ladyhawke a vyhne se elektronickému zvuku. Settle down je perkusní a minimalistický. Dámy s "nepředvídatelným" hlasem si poté všiml kolega Perez Hilton a hodil jí do ranku s Florence, Björk a Ninou Simone a předpověděl jí hvězdnou budoucnost.
Letos v červnu 2011 vyšlo Kimbře první album Vows a všechny tři autorské singly Settle Down, Cameo Lover a Good Intent se umístily vysoko v australských žebříčcích. Jako promo natočila Kimbra také pět živých nahrávek (kterou tvoří různorodá směs funku, jazzu a popu) ze Sing Sig Studia, kde skvěle prodala svoje kvality a ukázala, jak energická můžou její živá vystoupení být.



Žádné komentáře:

Okomentovat